PGB belangenvereniging Per Saldo

Zorgkantoor Midden IJssel
Per Saldo is de vereniging van mensen met een PGB
Zorgkantoor Midden IJssel

Bij Per Saldo vindt u uitgebreide informatie over alles wat te maken heeft met het persoonsgebonden budget (PGB). Bent u lid van Per Saldo, dan krijgt u toegang tot verschillende documenten die alleen bestemd zijn voor leden. Meer informatie over Per Saldo vindt u op de website www.pgb.nl. Of bel 0900 - 742 48 57.

Doe de PGB test!

U hebt een aanvraag ingediend voor hulp of zorg, of u staat op het punt dat te doen. Dan staat u misschien ook voor de keuze of u deze zorg of hulp zelf wilt organiseren of dat u dit liever laat regelen door een zorginstelling. Wat past het beste bij u? Zelf uw zorg of hulp inkopen met een PGB of de zorg laten regelen door een zorginstelling?

Met de PGB-test kunt u nagaan of zelf uw zorg organiseren met een PGB wat voor u is. Wanneer u de vragenlijst helemaal invult, dan krijgt u een persoonlijk advies, aangevuld met waardevolle tips. Een tip kan zijn om bepaalde taken uit te besteden. Of het volgen van een bepaalde cursus.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijftien minuten. Na afloop krijgt u direct uw persoonlijke advies. De test is anoniem. Met andere woorden: de resultaten van deze test worden niet aan derden zoals uw zorgkantoor doorgegeven. De PGB test is gezamenlijk ontwikkeld door Per Saldo, VWS, ZN, Zorginstituut Nederland, CIZ en VNG.

Per Saldo Hulpgids

De Per Saldo Hulpgids is dé digitale gids voor budgethouders om hulp te zoeken en te vinden. Ook zorgaanbieders kunnen er een advertentie plaatsen om hun diensten breed kenbaar te maken aan hun doelgroep. Meer informatie over de Per Saldo Hulpgids vindt u op de website www.pgb.nl.

Tips bij het invullen van een budgetplan

Als u lid bent van Per Saldo, dan heeft Per Saldo een aantal tips voor u om het budgetplan te maken. Kijk voor meer informatie op de website van Per Saldo.